Välkommen till min värld..

Tourettes syndrom och ADHD med autistiska drag är diagnoserna...resten är jag

http://www.tankarikaos.se/

- Boka mig som föreläsare på lisafrick@live.se, http://www.tankarikaos.se/ eller www.nsph.se/index.php?bokaenambassador.

- Stolt Attitydambassadör - läs mer på http://www.hjarnkoll.se/ och www.skane.se/attityder

- en del av projekt:bemötande, Psykiatri Skåne

fredag 10 september 2010

Solskenets elevassistent gör ingenting!!!

Det är sant!
Hon gör i stort sett ingenting.
Hon står allt som oftast på andra sidan skolgården när det är rast, och ibland är hon till och med inne i lärarrummet och fikar när min son är ute och leker.
Vissa dagar pratar hon mer med de andra eleverna än med Solskenet.
Det vore lätt att muttra: "Vad friden gör människan?! Varför ska han ha assistent?! Hon gör ju ingenting."

Men den som muttrar detta gör det i okunskap. Den som muttrar förstår inte eller har missförstått.
Solskenets elevassistent är av högsta tänkbara kvalitet. Hon är professionell ända ut i fingertopparna och vet exakt vad hennes yrke går ut på.
Jag och Solskenet

Under lång tid har Solskenets elevassistent Helen lär känna honom, och låtit honom lära känna henne. Hon har aldrig tvingat sig på honom, och definitivt aldrig använt förkastliga metoder som fasthållning och dylikt. Hon har vunnit hans förtroende, fullt ut. Idag händer det till och med att han ber henne om lite rygg- och axelmassage emellanåt. Det är stort när det handlar om en liten kille som i stort sett aldrig suttit i mammas knä eller på andra sätt sökt fysisk kontakt.
Om Helen, av någon anledning går in när det är rast, frågar Solskenet henne alltid efteråt var hon tog vägen.
Han är inte med henne på rasterna, men han vet så väl var hon är. Hon är hans trygghet, och han vet av erfarenhet att om han behöver hennes stöd så kommer hon..som en blixt.
Solskenet kan tryggt leka med sina kamrater när han vet att uppbackningen finns i närheten. Han är tvärsäker på att Helen alltid finns där, vilket gör att han kan koncentrera sig på att leka istället för att oroa sig över vad som skulle hända om något "blir fel". Och om någon incident inträffar finns Helen där för att hjälpa Solskenet att tolka.

Helen följer inte efter Solskenet som en blodhund. Hon finns i periferin. Hon låter honom växa och utvecklas, och hon uppmuntrar självständighet och eget tänkande, men när det behövs ett stöd finns hon där.

Min sons elevassistent Helen, gör i stort sett ingenting. Och ändå gör hon allt.

Jag önskar att alla barn hade en elevassistent som Helen. Tyvärr får ni inte låna henne. Hon är vår!

Nästa år börjar Solskenet på högstadiet...men det tänker jag inte tänka på idag. Idag ska jag vara tacksam över att allt är bra. Vi har det bra. Och vi mår bra!

Trevlig helg till alla!!

2 kommentarer:

  1. Solskenets morfar tycker att Solskenet har en duktig mamma!!

    SvaraRadera
  2. Solskenets mamma tror att det beror på att Solskenets mormor och morfar också är väldigt duktiga. Har man växt upp under de förhållanden som Solskenets mamma har gjort så har man väldigt bra förutsättningar att klara sig perfekt i livet. :)

    SvaraRadera