Välkommen till min värld..

Tourettes syndrom och ADHD med autistiska drag är diagnoserna...resten är jag

http://www.tankarikaos.se/

- Boka mig som föreläsare på lisafrick@live.se, http://www.tankarikaos.se/ eller www.nsph.se/index.php?bokaenambassador.

- Stolt Attitydambassadör - läs mer på http://www.hjarnkoll.se/ och www.skane.se/attityder

- en del av projekt:bemötande, Psykiatri Skåne

tisdag 21 september 2010

Politiska funderingar...

Sverigedemokraterna i riksdagen. Jag kan inte riktigt beskriva hur jag känner inför det. Känslorna är ett virrvarr av förtvivlan, skam och ilska.

"Bli inte arg på dem, analysera varför", sägs det nu.

Och så har vi min favorit: "Man är inte främlingsfientlig bara för att man röstar på SD."

Nähä, det är man inte alltså. Mina tankar spinner loss och jag kan inte annat än undra; Om man INTE är främlingsfientlig, varför röstar man då på SD?

1) Är det SDs åsikter kring kvinnor, familj och jämställdhet, man sympatiserar med?
"Förhållandet mellan man och kvinna, och deras barn, är den nödvändiga förutsättningen för harmoniska samhällsförhållanden… Män och kvinnor är inte skapade likadana och kan därför i olika sammanhang ta olika utgångspunkter och göra olika saker på olika sätt. Män och kvinnor kompletterar varandra, och därför är också alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse."  - hämtat ur SDs principprogram

"De ständiga attackerna mot och viljan att splittra kärnfamiljens ställning är en av de orsakerna varför kvinnonätverket behövs. De sista årtiondenas överdrivna hävdande av individualism, har skapat ett dåligt klimat för familjen och för barnens uppväxt. Nedvärderandet av kvinnors insatser som mödrar, förhärligandet av karriär och yrkesarbete har matats in i de senaste generationernas medvetande. De splittrande krafterna i samhället är alldeles för starka och i hög grad oemotsagda. Här behövs vi verkligen som en balanserande kraft tillbaka till det sunda förnuftet." - Anna Hagwall, ledare SD-kvinnoförbund

Vidare vill SD att kvinnor föder fler barn. Fast endast SVENSKA kvinnor då givetvis....

"Självklart kan vi i Sverige föda det antal barn som behövs för att garantera vårt kommande behov av arbetskraft. Detta skulle dock kräva att vi var villiga att ändra våra liv och levnadsmönster och sådant är som bekant inte alldeles lätt. Vi skulle behöva satsa mer på familjen och mindre på oss själva som individer. Sverigedemokraterna kommer att vidta politiska åtgärder för att underlätta ett stort barnafödande i landet" - Katarina Bengtsdotter, SD-kvinnor

...eftersom Jimmie Å själv skrev följande i en debattartikel:
"Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling [islamiseringen] kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker."

Hörde igår på radion hur Jimmie Å fick frågan om vilken jämställdhetspolitik SD har. Han svarade att SD satsar på kvinnorfrid eftersom det är det största kvinnorproblemet. Det största problemet är att kvinnor inte kan känna sig trygga utomhus på kvällarna, därför vill SD avsätta pengar för att öka säkerheten utomhus.
Men tack, Jimmie Å. Som kvinna ska jag alltså vara tacksam och känna mig som en del av ett jämställt samhälle så länge jag inte blir våldtagen och/eller misshandlad?
Våldtäkt är en brottslig handling. Kvinnovåld är kriminellt. Det handlar inte om jämställdhet, det handlar om kriminella handlingar.
Fast det är klart, om jag skulle leva i SDs drömsamhälle skulle jag ju vara hemmafru, föda många barn, "måna om kärnvärdena" och inte stressa ut och göra karriär. Givetvis skulle ju jämställdheten vara bortkastad då. Förlåt Jimmie, jag glömde.

2) Är det SDs åsikter kring homosexuella man sympatiserar med?
"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare." - SDs partisekreterare i SD-kuriren
Att SD också är emot homo-vigslar och adoptioner har också Jimmie Å tydligt deklarerat.

3) Är det SDs enorma kunskaper kring bugdetplanering man sympatiserar med?
Att SD är dåliga på att räkna erkänner de till och med själva. Svaret på alla budgetproblem är uppenbarligen invandringen. Jag tänker inte påstå att jag är expert utan hänvisar istället till andra som faktiskt är det:
Anders Borg kritisk till SDs manifest
SDs ekonomiska politik underkänns i ny genomgång
En dålig invandringspolitik kostar men långt ifrån 300 miljarder

Mina ej helt perfekta ekonomikunskaper till trots kan jag ändå inse att SDs budget inte håller.

4) Är det SDs härliga syn på FN och mänskliga rättigheter man sympatiserar med?
I SDs principprogram står förvisso; "Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."
MEN...
SDs internationella sekreterare
, som också står på 16:e plats på SDs riksdagslista skriver så här i sin blogg; "FN är passé. Det är en kolossal byråkrati, kapad av diverse diktaturer och islamistiska stater; korrupt, ineffektiv och rent av kontraproduktiv. Släng den organisationen på soptippen – skapa något nytt där endast ria demokratier får ingå."
Känns inte riktigt som det överensstämmer...

För om det nu är så att man INTE sympatiserar med ovanstående punkter i SDs politik...varför proteströstade man då inte på något annat litet parti, om man INTE är främlingsfientlig?
Piratpartiet kanske?
Eller Fi?
Varför inte Kalle Anka?

Att påstå att Sverige håller på att islamifieras, att brottsligheten till största del beror på kultur och ursprung (trots att forskning visar att det i allra högsta grad generellt sett beror på social ställning, arbetslöshet, bostadsort etc), att säga att man inte kan vara svensk om man är muslim, att säga att man "med piska och morot ska driva muslimerna ut ur Sverige" etc kan knappas anses vara något annat än främlingsfientligt. Hur dyr och snygg kavaj den som säger det än har på sig.

Cut the crap!

Har Sverige misslyckats med integrationspolitiken?
Japp, tveklöst.
Ingen vågar säga något. Om vi håller händerna för öronen och blundar så kanske problemen försvinner?!

Visst finns det kriminella invandrare. Det finns också kriminella svenskar. Det finns statistik som visar att invandrare aningen oftare misstänkts för brott. Det finns också forskning kring orsakerna till detta. Ingen som besitter förmågan till analytiskt tänkande tror att anledningen är att invandrarna är just invandrare, alltså "icke-svenskar" i den bemärkelse SD ser dem. Varför är riksdagspartierna så rädda för att prata högt kring detta?
Tystnad föder idioter. Tystnad föder SD.
Plocka fram plånboken istället, tillsätt en ordentlig utredning och låt den resultera i reella handlingsplaner för hur Sverige och svenskarna ska få till stånd en förändring i de socialt eftersatta problemområden som när kriminaliteten vid sitt bröst.

Jag lovar att de som kommer att uppskatta en sådan allra mest är de människor som bor i dessa områden. Och den ekonomiska vinsten torde bli outstanding. För att inte tala om vinsterna för Sveriges humankapital.

Det är inte rasistiskt att prata om sociala problem i invandrartäta områden, men det är rasistiskt att påstå att problemens kärna är individernas ursprung.

Och med samma demokratiska rätt som SD har att hänföra alla Sveriges problem till muslimerna vill jag härmed säga:
Jag tycker att den som röstat på SD har gjort ett idiotiskt val. Jag kan inte respektera dina åsikter, jag har till och med svårt att respektera dig..
..men jag respekterar din rätt att uttrycka dina åsikter, så länge du håller dig inom lagens råmärken.
Vi kommer troligtvis aldrig att bli vänner, eftersom våra värderingar skiljer sig allt för mycket åt, men det innebär inte per automatik att vi måste bli ovänner. Låt oss existera parallellt.
För vet du vad...i Sverige har vi åsiktsfrihet, OCH religionsfrihet.
Det är alltså fullt lagligt att vara Sverigedemokrat, och att inte vara det.
Och det är också fullt lagligt att vara muslim. 


Hon är min nya idol!!!

2 kommentarer:

  1. Ja, vad ska man säga....cool tant. och han som trodde han hittat nån som var "skiträdd" för invandrare. hehehe

    Ha det bra Lisa
    Kram från Lollan

    SvaraRadera
  2. Just så. Hon är underbar! ;D
    Kram

    SvaraRadera